Помощ за отец Иван

От

Владимир Чешмеджиев

Дома за сираци на отец Иван в Нови хан

Дома за сираци на отец Иван в Нови хан

Публицистичен

Клуб „Родолюбие и отечествознание“, заедно с ученически клуб „Наследството на народа“ продължават своята кампания за набиране на средства за дома „Свети Николай“ на отец Иван в Нови хан. Отецът се грижи за сираци и хора в нужда. Към момента, по данните, които отец Григорий, син на отец Иван, ни сподели в дома има над 200 души, като над 100 от тях са деца. Тази година се оказа изключително тежка за всички ни и поради това даренията за дома се оказват недостатъчни. Молим Ви за пореден път да подпомогнете каузата, като дарите средства пряко в банковата сметката на отец Иван или донесете хранителни продукти и продукти от първа необходимост в дома лично.

На Никулден, клуб „Родолюбие и отечествознание“ посети дома, с цел да бъде събрана повече информация. По време на посещението си, дарихме скромна сума, събрана от личните средства на учениците и студентите, както и тиражи вестници „Родолюбие“ за учениците в дома.


Представяме Ви кратък „репортаж“, в който разговаряме с отец Григорий. Той споделя съществена информация за състоянието на дома в момента. Надяваме се, че това би могло да насърчи повече хора, да дарят колкото и когато могат от средствата си.

Владимир Чешмеджиев, ПредседателПрилагаме към публикацията необходимите данни:

1. Банковата сметка на отец Иван:

БУЛСТАТ: 175743823

Банкова сметка в лева:

UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин

IBAN: BG72UNCR 96601000411600,

BIC: UNCRBGSF


Сметка в евро:

IBAN: BG13UNCR70001522104630

BIC: UNCRBGSF

Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица",

с. Нови хан, п.код 2110, БУЛСТАТ: 175743823


2. Линк към репортажа на Нова телевизия, откъдето са взети данните за сметките:

https://nova.bg


3. Линк към сайта на отец Иван, където са и сметките:

https://svetinikolai.org/


Владимир Чешмеджиев

Владимир Чешмеджиев е студент в СУ "Свети Климент Охридски". Завършва Първа английска езикова гимназия в София. Основава клуб "Родолюбие и отечествознание".

Прочети още

Иван Николов

Българите в Западните покрайнини - беседа с Иван Николов

Владимир Чешмеджиев

Иван Николов е роден е на 14 март 1959 година в село Ресен, Община Босилеград, Западните покрайнини. Следва право и още като студент се обявява против сръбската асимилаторна политика над българите в тогавашната Социалистическа федеративна република Югославия. След 1990 година е един от идейните творци на Демократичния съюз на българите в Югославия. Иван Николов е редактор е сп. „Бюлетин“ в Босилеград. От 1997 година е председател на българския Културно-информационен център „Босилеград“. Като активен общественик е написал над 400 статии за проблемите на българите в Сърбия. Носител е на четири награди за поезия и литература, обществена дейност и за принос за опазване на правата и интересите на българите в Сърбия. Автор е няколко книги и стихосбирки за българите зад граница, носител е на награда за родолюбива песен от Сдружението на българските писатели. Интервюто ни с него е свързано с навършването на 101 години от подписванието на Ньойския договор. С този документ целим да запознаем обществото с историческите събития и да насочим неговото внимание към случващото се с българите зад граница днес. Приятно четене!

Плисковската книжовна школа, реконструкция

Значението на нашата азбука

Христо Йоцов

„Думите отлитат, написаното остава” - израз от 15-ти век, неизвестен автор. В тези думи има много смисъл, защото без писменост какви бихме били и колко дълго щяхме да бъдем помнени? Може би едно столетие? Може би десет години?

"Васил Левски създава таен революционен комитет" на художника Иван Табаков, 1973 г.

Сред нас ли е Васил Левски?

Калина Реджова

,,Всекиму ще се държи сметка за делата“ - думи, записани и предавани в народната история. Принцип, в който нашият Апостол вярвал, че ще бъде осъществен и следван в свободна България. Всеки един от нас знае сам за себе си дали този принцип се следва днес.