Нашият екип

 • Владимир Чешмеджиев

  Владимир Чешмеджиев

  Започва гимназиалното си образование в Европейското училище в Брюксел, като по време на престоя си задълбочава интересите си в областта на българската история и осъзнава значението на националната общност. Завършва Първа английска езикова гимназия в София, като заема длъжността на председател на Ученическия съвет. Основава и ръководи Клуб „Родолюбие и отечествознание“. В момента е студент по право Софийски университет „Свети Климент Охридски“.

 • Теодор Сербезов

  Теодор Сербезов

  Теодор Сербезов е ученик на Първа английска езикова гимназия. Член на клуба от самото му създаване и настоящ председател в 1 АЕГ. Интересите му към историята на България, както и безусловната любов към Родината, са ключови за неговото членуване в благотворителната организация.

 • Димитър Панчев

  Димитър Панчев

  Димитър Панчев е студент в специалност “История и геополитика на Балканите” в Софийския университет. Има задълбочени интереси в областта на прабългарската история, кирилометодиевистиката, Македонския въпрос и българските общности в чужбина.

 • Георги Дуков

  Георги Дуков

  Завършва Първа английска езикова гимназия. Следва "Информатика" във факултета по математика и информатика към Софийски университет "Св. Климент Охридски". Член на клуба от самото му начало. Интересува се от българската история и благотворителност.

 • Любомир Сираков

  Любомир Сираков

  Възпитаник на Първа английска езикова гимназия. Следва "Телекомуникации" в Технически университет. Един от първите членове на клуба. Интересува се от българската история и традиции.

 • Илиян Милчев

  Илиян Милчев

  Ученик от Първа английска езикова гимназия, член на клуб "Родолюбие и отечествознание" от една година. Интересува се от българска и световна история, както и от фолклор и народознание. Цели да върне интереса на младите хора към българската история и култура.

 • Йордан Петров

  Йордан Петров

  Йордан Петров е студент в ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски” , специалност Право. Завършва училище с преподаване на немски език СУПНЕ „Фридрих Шилер” в град Русе. Цени българската природа и история. Обича да пътува и да изучава нови места. Има интерес към Централно Средновековие.

 • Моника Иванова

  Моника Иванова

  Моника Иванова е завършила Немската гимназия в Русе и в момента е студентка по „Право” в СУ „Св. Климент Охридски”. Пламъкът към българското в нея пламва след като започва да се занимава с народно пеене още в 5-и клас. Работила е два активни сезона като екскурзовод на чуждестранни туристи, поради което се е обогатила с познания за българската история, природа и културно наследство.

 • Диан Борисов

  Диан Борисов

  Родолюбецъ, ученикъ отъ 131-во Срѣдно училище "Климентъ Аркадиевичъ Тимирязевъ"

 • Мартин Шишковски

  Мартин Шишковски

  Като македонски българин живо се вълнува от Македонския въпрос. Силно цени изкуството от епохата на Българското възраждане насам. Възпитаник е на 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“. Понастоящем е студент във Факултета по германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт към Технически университет - София.

 • Стефан Бакрачев

  Стефан Бакрачев

  Стефан Бакрачев е ученик в Първа английска езикова гимназия. Член на клуба от 2019 година. Има интерес към историята и конкретно към Третата българска държава в периода 1878 - 1944 година.

 • Даниел Христов

  Даниел Христов

  Даниел Христов е студент в университета в Лайпциг със специалност "Общоприложна и квантова физика". Като администратор на сайта неговата мисия е уебстраницата да бъде винаги актуализирана и достъпна за хората.

 • Весела Гушева

  Весела Гушева

  Весела Гушева учи в Първа английска езикова гимназия. Членува в клуба от 2018 г. Занимава се с фотография и приложни изкуства. Нейна задача е да отразява снимково публичните събития на клуба.